De Australische keuken

 In Geen onderdeel van een categorie, Nieuws

De Rode Vosch serveert gerechten uit de moderne Australische keuken. Maar wat is de Australische keuken precies?

De oorspronkelijke Australische keuken behoort tot die van de Aboriginals. Deze keuken bestaat vooral uit ‘bush tucker’ ofwel ‘eten dat de woestijn je biedt.
De huidige Australische keuken is een spannende mix van smaken en invloeden van over de hele wereld.

Kolonisten
Australië is een land van immigranten. De eerste kolonisten waren de Britten. Je ziet dan ook nog veel Britse invloeden in de Australische keuken, zoals de bekende fish and chips en meat pie’s. Over de afgelopen eeuwen kwamen er steeds meer nationaliteiten bij, voornamelijk uit Europa en Azië. Dit heeft geresulteerd in een samensmelting van de Europese en Aziatische keuken.

Mod Oz
De moderne Australische keuken wordt ‘Mod Oz’ genoemd. Een mix van verschillende invloeden die zorgen voor verrassende gerechten. Een goed voorbeeld hiervan is ‘kangaroo sashimi’, verkrijgbaar in ons restaurant. Dit bestaat uit dunne plakjes (rauw) kangoeroe vlees, met een Aziatische dressing en hazelnoten.

Barbie
Waar Australiërs ook bekend om staan, is hun liefde voor de ‘barbie’ ofwel de barbecue. Het grillen van vlees en vis in de buitenlucht samen met familie en vrienden hoort bij de Australische ‘way of life’. In bijna alle parken, in steden, en bij stranden vind je dan ook (veelal gratis) barbecues waar je gebruik van kunt maken.

Bij De Rode Vosch grillen we ons vlees op een lava-grill om het die typische ‘barbie’-smaak mee te geven.  

Zoals je ziet is er niet één typische, traditionele Australische keuken. Maar is het een samensmelting van smaken, waarin veel valt te ontdekken en te genieten.

Eet smakelijk, ofwel dig in, mate!