Australische wijnregio’s

 In Geen onderdeel van een categorie, Nieuws

Australië heeft een aantal van de oudste wijngaarden ter wereld. En met een totaal van meer dan 2600 wijngaarden, is het niet gek dat Australië éen van de topleveranciers van wijnen is. Mocht je een reis naar Australië op de planning hebben staan, is het zeker de moeite waard om één van de wijnregio’s van het land te bezoeken. Schenk vast een glaasje in, en droom weg terwijl wij de mooiste wijnregio’s voor je op een rijtje zetten.

Margaret River
In het westen van Australie vinden we Margaret River. Tegen een adembenemende achtergrond van ongerepte stranden, inheemse bossen en epische grotten ligt een wijnregio die zich toelegt op het nastreven van goede wijn en geweldige eetervaringen. Prachtwijnen gecombineerd met een relaxte, vriendeijke sfeer, zorgt ervoor dat iedereen zich hier welkom voelt.

Hunter Valley
Hunter Valley ligt in de provincie New South Wales. Historische familie-wijnhuizen, innovatieve Australische gerechten en een prachtige natuur. Er is genoeg te ontdekken in de Hunter Valley. Je vindt hier bovendien één van de meest ambachtelijke, regionale ‘food scenes’.

Tasmanië
Tasmanië is een schilderachtig gastronomisch paradijs. Met een koel klimaat dat lange, zonnige dagen en een droge herfst heeft, heeft Tasmanië ideale groeicondities voor het ontwikkelen van natuurlijke, elegante en aromatische wijnen. Maar de wijn is nog maar het begin. Tasmanië is een van de mooiste plekken op aarde – ruige bergen, unieke flora en fauna en ongerepte landschappen die je mond open laten vallen. Voeg daar de fantastische wijn- en foodscene aan toe en je begrijpt waarom Tasmanië de ‘must-see’ bestemming is.

Barossa Valley
Ten noorden van Adelaide, in Zuid-Australië, ligt Barossa Valley. Dit is een van de oudste wijnproducerende regio’s van Australie. Zeven generaties van druiventelers en wijnmakers hebben dit vruchtbare land neergezet als een van de beste wijnregio’s van Australië. Je proeft er niet alleen heerlijke wijn, maar je geniet er ook van pittoreske dorpen, glooiende heuvels en heerlijk klimaat.

Voorproeven
Alvast in de stemming komen? Dat kan! Wij hebben een mooie selectie Australische wijnen uit de verschillende regio’s. Onze medewerkers adviseren je graag welke gerechten hier bij passen. Wist je trouwens dat je onze wijnen ook voor thuis kunt kopen? Of probeer eens onze High Wine. Een fijne kennismaking met onze Australische wijnen, gecombineerd met heerlijke hapjes. Cheers mate!